fbpx
Screenshot 2021-08-16 9.10.10 AM
Screenshot 2021-08-13 6.59.44 AM

Thursday, November 4, 2021

9:00 AM - 10:15 AM CST Opening Keynote Self-Care is Selfless and Mental Health is Mandatory James Moffett
10:15 AM - 10:30 AM CST Break (15 Minutes)
10:30 AM - 11:30 AM CST Breakout Sessions The Impact of Intergenerational Trauma on Marginalized Students Dinah S. Taylor
Reflecting on COVID-19: Where Are We? Where Do We Go From Here? Jen Alexander
STAC - Collaboration between Educators and Service Providers Alexandra Newson & Karen Zuniga Zyskind
11:30 AM - 12:30 PM CST Break (60 Minutes)
12:30 PM - 1:30 PM CST Keynote Creative & Expressive Ways to get to know the Unique Child Karen Treisman
1:45 PM - 2:00 PM CST Break (15 Minutes)
2:00 PM - 3:00 PM CST Breakout Sessions Creating Relationships That Make THE Difference Lisa Cherry
Introducing a Tiered Approach to Educator Well-Being Jen Goepfert & Tonya Wilhelm
The Neurobiology of Restorative Practices Carlos Alvarez & Candice Dagnino
3:00 PM - 3:15 PM CST Break (15 Minutes)
3:15 PM - 4:30 PM CST Keynote Re-conceptualizing Trauma: The Eugenic Logic of the ACE Campaign and the Systemic Oppression of “Resilience” Education Alex Winninghoff

Friday, November 5, 2021

Time Session Session Title Presenter
9:00 AM - 10:15 AM CST Keynote In the Midst of Opportunity: A Paradigm Shift Matthew Portell
10:15 AM - 10:30 AM CST Break (15 Minutes)
10:30 AM - 11:30 AM CST Breakout Sessions Building Safety within a Trauma-Informed Classroom Matthew Vasquez
Reflective Groups for Educators: A Tool for Cultivating Trauma-Sensitive Schools Zina Rutkin
Creating Felt Safety in the Classroom Christina Reese
11:30 AM - 12:30 PM CST Break (60 Minutes)
12:30 PM - 1:45 PM CST Closing Keynote Generating Healthy Educators Jessica Pfieffer

Schedule is tentative and subject to minor changes.